1η Μονάδα

Βίκτωρος Ουγκώ 12, Αθήνα

2η Μονάδα

Αναβρυτής 5, Αθήνα

3η Μονάδα

Δημητρακοπούλου 77, Κουκάκι, Αθήνα

Ώρες Επισκεπτηρίου

11:00-13:00 & 17:00-19:00

Athens Senior Games 2018

27 Νοεμβρίου, 2018

 

Επιτυχημένη η πρώτη διεξαγωγή των Athens Senior Games

Οι Athens Senior Games, είναι ετήσια δράση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.), που στοχεύει στην κινητοποίηση των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές, ώστε να είναι περισσότερο λειτουργικοί. Ιδρύθηκαν στην Αθήνα, στις 16/6/2018, από το φυσικοθεραπευτή Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, οπότε και παρουσιάστηκαν στις 10/11/2018, στο Pre-congress Seminar – EuGMS ΑΘΗΝΑ 2020, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Η πρώτη διεξαγωγή των αγώνων, έγινε επιτυχώς, το Νοέμβριο του 2018.

Το λογότυπο συμβολίζει μια γέφυρα που σχηματίζεται από 2 χέρια. Είναι το χέρι του ηλικιωμένου, που θα ενωθεί με το χέρι του επαγγελματία φροντιστή, για τη σωματική βοήθεια, για την ψυχική ανάταση, αλλά και για την επιβράβευση, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη. Οι Athens Senior Games, μεταξύ άλλων επιδιώκουν να γεφυρώσουν το χάσμα των γενεών, καθώς η νέα γενιά έχει ενεργό ρόλο για τη διεξαγωγή τους.

Για το γεγονός αυτό, οι συμμετέχοντες προπονούνται όλο το χρόνο, σε αθλήματα όπως basket, bowling, στόχο, καθώς και στη ρίψη κρίκων, αφού κάνουν την απαραίτητη προθέρμανση με τη βοήθεια του φυσικοθεραπευτή. Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι οι ηλικιωμένοι διαγωνιζόμενοι λαμβάνουν αναμνηστικά μετάλλια και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Είναι μια δράση που μας έρχεται ως ιδέα, από την αντίστοιχη δράση, που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ, με την ονομασία GERI OLYMPICS, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Geri Olympics and Active Living, και του ιδρυτή του, Dr Ted Muilenburg.

 

Iωάννης Παναγιωτόπουλος PT, BSc, OEP Leader
Φυσικοθεραπευτής – Συγγραφέας, Μ.Φ.Η. Άγιος Στυλιανός