1η Μονάδα

Βίκτωρος Ουγκώ 12, Αθήνα

2η Μονάδα

Αναβρυτής 5, Αθήνα

3η Μονάδα

Δημητρακοπούλου 77, Κουκάκι, Αθήνα

Ώρες Επισκεπτηρίου

11:00-13:00 & 17:00-19:00

Οι Υπηρεσίες μας

Η υγεία των φιλοξενούμενων παρακολουθείται καθημερινά από ιατρούς παθολόγους, ψυχίατρο, χειρούργο, φυσιοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό, εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και βοηθητικό προσωπικό.

Ο ιατρός παθολόγος επισκέπτεται και εξετάζει όλους τους περιθαλπόμενους σε τακτική βάση και εκτάκτως εάν παραστεί ανάγκη. Φροντίζει για την τήρηση και ενημέρωση του ιατρικού φακέλου κάθε ασθενούς ενώ σε συνεργασία με την προϊσταμένη νοσηλεύτρια και τους υπόλοιπους φροντιστές καταρτίζει το κατάλληλο πλάνο θεραπείας για τον κάθε περιθαλπόμενο.

Η μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Άγιος Στυλιανός αναλαμβάνει τη συνταγογράφηση και προμήθεια των φαρμάκων καθώς επίσης και τακτικό αιματολογικό έλεγχο.

Η μονάδα μας παρέχει

Φυσικοθεραπευτική παρέμβαση

Συμμετοχή (ανάλογα με τις δυνατότητες ) σε ήπιες δραστηριότητες άσκησης, αλλά και στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και κοινωνικών δραστηριοτήτων της μονάδας.Οργάνωση ομαδικών δραστηριοτήτων κινησιοθεραπείας  που πραγματοποιούνται έπειτα από αξιολόγηση των περιθαλπομένων σε επίπεδο επικοινωνίας, λειτουργικότητας και αυτοεξυπηρέτησης

Ιματισμός

Η μονάδα αναλαμβάνει το πλύσιμο ρούχων του κάθε περιθαλπόμενου χωρίς χρέωση ενώ επίσης παρέχει όλο τον υπόλοιπο απαραίτητο ιματισμό όπως σεντόνια, μαξιλάρια, πετσέτες κ.α. καθώς επίσης κουβέρτες και παπλώματα.

Mεταφορά με ασθενοφόρο

Από το σπίτι ή το νοσοκομείο, σε περίπτωση εισαγωγής στον Άγιο Στυλιανό. Καλύπτονται διακομιδές εντός Αττικής και μόνο ειδικές περιπτώσεις, που η μεταφορά του ηληκιωμένου -ης, είναι αδύνατη με ιδωτικό όχημα, λόγω της κατάστασης υγείας του. Απαιτείται προηγούμενη επικοινωνία, για τον προγραμματισμό μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας ιδωτικών ασθενοφόρων.

Ιατρική παρακολούθηση από το γιατρό της μονάδας

Κάθε περιθαλπόμενος παρακολουθείται καθημερινά από τον ιατρό της μονάδας έτσι ώστε να διατηρείται σταθερή η κατάσταση της υγείας του, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις μετά από σύντομο χρονικό διάστημα παρατηρείται και σημαντική βελτίωση.

Tακτική παρακολούθηση από ψυχίατρο και ψυχολόγο  &
24ωρη παρακολούθηση και φροντίδα από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό

Πραγματοποιούνται τακτικές συνεδρίες με τις  ψυχολόγους  της μονάδας, με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας των περιθαλπομένων.

Ειδικότερα παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:

  • Αξιολόγηση γνωστικών ικανοτήτων με την χρήση ψυχομετρικών εργαλείων.

  • Ψυχολογική υποστήριξη των περιθαλπομένων.

  • Οργάνωση δραστηριοτήτων με σκοπό τη διατήρηση – βελτίωση του υπάρχοντος δυναμικού του ατόμου σε γνωστικό – συναισθηματικό επίπεδο.

  • Συντονισμός κοινωνικής ζωής μέσα στην μονάδα.

  • Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών.

Διατροφή

Με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές του ΕΦΕΤ & ISO 9001
Στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άγιος Στυλιανός η διατροφή των ενοίκων βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας.
Τρία πλήρη, υγιεινά, ολόφρεσκα και απολαυστικά γεύματα φτιαγμένα με αυθεντικές πρώτες ύλες ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των ενοίκων.

Την διατροφή και το διαιτολόγιο έχει αναλάβει το Attika catering, μία πιστοποιημένη μονάδα τροφοδοσίας catering η οποία ελέγχεται τακτικά και πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές του ΕΦΕΤ & ISO 22000. Το μενού περιλαμβάνει  και ειδικό διαιτολόγιο για περιπτώσεις με ιδιαίτερο ιατρικό ιστορικό (διαβητικοί, ελκοπαθείς κ.α.).
Συνολικά οι ένοικοι απολαμβάνουν 3 γεύματα την ημέρα, το πρωϊνό, το μεσημεριανό, και το βραδινό. Όλα τα γεύματα είναι φρεσκομαγειρεμένα με συνταγές από το σεφ της με αγνές, ντόπιες πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας και παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής, που από μόνο του αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα!

Οι ένοικοι παίρνουν τα γεύματά τους στη φωτεινή τραπεζαρία με τις μεγάλες τζαμαρίες σε ευχάριστο κλίμα, ή αν το επιθυμούν, μπορούν να γευματίσουν στα δωμάτιά τους και πάντα έχουν τα περιθώρια μιας εναλλακτικής λύσης αν κάτι δεν τους αρέσει.
Οι τραπεζοκόμοι, οι νοσηλεύτριες και το υπόλοιπο προσωπικό επαγρυπνούν και είναι πρόθυμοι να συνδράμουν όσους από τους ενοίκους χρειάζονται βοήθεια κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
H Attika Cetering πιστοποιήθηκε με το Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA CoVid Shield, με το επίπεδο Principal
Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρούνται όλες οι διαδικασίες υγιεινής, ώστε εργαζόμενοι και πελάτες, να προστατεύονται από τον CoVid-19.