1η Μονάδα

Βίκτωρος Ουγκώ 12, Αθήνα

2η Μονάδα

Αναβρυτής 5, Αθήνα

3η Μονάδα

Δημητρακοπούλου 77, Κουκάκι, Αθήνα

Ώρες Επισκεπτηρίου

11:00-13:00 & 17:00-19:00

Φυσικοθεραπευτής

Στον οίκο ευγηρίας Άγιος Στυλιανός, προσφέρεται φυσικοθεραπεία σε  ηλικιωμένους που τη χρειάζονται. Οι φυσικοθεραπευτές μας είναι πάντα στη διάθεση των ενοίκων, ώστε να εξασφαλιστεί η φυσική αποκατάστασή τους. Όσοι ηλικιωμένοι έχουν περιορισμένη κινητικότητα ή αντιμετωπίζουν κάποιον τραυματισμό είναι δύσκολο να δραστηριοποιηθούν. Αλλά η άσκηση είναι κάτι που θα έπρεπε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να κάνουν, πάντα με γνώμονα τις δυνατότητές τους.

Τί επιτυγχάνουμε με τη φυσικοθεραπεία σε ηλικιωμένους

Με τη φυσικοθεραπεία σε ηλικιωμένους, βρίσκουμε, λοιπόν, μια εξαιρετική λύση. Εξάλλου, το να παραμένουν δραστήριοι οι ηλικιωμένοι είναι πολύ σημαντικό τόσο για το σώμα, όσο και για την ψυχολογία τους. Η άσκηση, σε οποιαδήποτε μορφή της, δύναται να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει τις μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού, τον ύπνο, και παρέχει πολλά ακόμη οφέλη στο σώμα και την ψυχολογία.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο στη συνολική ευεξία των ηλικιωμένων παίζει και η διατροφή τους. Γι’ αυτό και έχουμε φροντίσει ώστε η σίτιση του γηροκομείου να περιλαμβάνει πλήρη, υγιεινά και πλούσια γεύματα, σε συνδυασμό με ειδική διατροφή για τους ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένο ιατρικό ιστορικό.

Στον οίκο ευγηρίας μας, οι φιλοξενούμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, αν μπορούν, σε ήπιες δραστηριότητες για την άσκηση του σώματός τους και την αποκατάστασή τους, σε εκδηλώσεις και κοινωνικές δραστηριότητες.

Η κινησιοθεραπεία ενισχύει τη δύναμη και την αντοχή τους. Μάλιστα, οργανώνονται ομαδικές δραστηριότητες κινησιοθεραπείας, κάτι που συμβάλλει και στις κοινωνικές συναναστροφές των ηλικιωμένων. Φυσικά, προτού συμμετάσχει ο εκάστοτε ηλικιωμένος σε κάποια δραστηριότητα, γίνεται μια αξιολόγηση που αφορά τα κομμάτια της επικοινωνίας και της αυτοεξυπηρέτησής του. Με άλλα λόγια, κρίνεται το κατά πόσο θα μπορούσε να λάβει μέρος σε τέτοιες δραστηριότητες άσκησης.