1η Μονάδα

Βίκτωρος Ουγκώ 12, Αθήνα

2η Μονάδα

Αναβρυτής 5, Αθήνα

3η Μονάδα

Δημητρακοπούλου 77, Κουκάκι, Αθήνα

Ώρες Επισκεπτηρίου

11:00-13:00 & 17:00-19:00

Ψυχολόγος

Στον οίκο ευγηρίας Άγιος Στυλιανός, θέλουμε οι αγαπημένοι σας άνθρωποι να ζουν άνετα, να είναι ασφαλείς, αλλά να είναι και ευτυχισμένοι. Στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου συμβάλλει σημαντικά η ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους που φροντίζουμε να παρέχουμε. Μέσω τακτικών συνεδριών που γίνονται για τους φιλοξενούμενους στον οίκο ευγηρίας μας, οι ηλικιωμένοι λαμβάνουν ψυχολογική υποστήριξη, αξιολογούνται οι γνωστικές τους ικανότητες, συμμετέχουν σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στη διατήρηση ή ακόμη και στη βελτίωση του δυναμικού τους σε γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο, ενώ διαβεβαιώνεται η ομαλή συμβίωση με τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η μεταφορά ενός ηλικιωμένου προς το νοσοκομείο πρέπει να γίνει αναγκαστικά με το ασθενοφόρο. Είτε επειδή πρέπει να γίνει εσπευσμένα, είτε επειδή απλώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτή η μεταφορά με κάποιο ιδιωτικό όχημα.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν υπάρχει ένα ιδιωτικό όχημα στο οποίο θα μπορούσε να μεταφερθεί ο ηλικιωμένος, είναι σημαντικό να υπάρχει και η επιλογή του ασθενοφόρου για τις έκτακτες περιπτώσεις.

Γιατί είναι απαραίτητη η ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους

Ίσως μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία να είναι η απομόνωση, το αίσθημα της μοναξιάς και, κατ’ επέκταση, η μελαγχολία ή ακόμη και η κατάθλιψη. Πέρα, λοιπόν, από την νοσηλευτική φροντίδα των ηλικιωμένων και τον 24ωρο ιατρικό έλεγχο που παρέχουμε, η μονάδα μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνικοποίηση των φιλοξενούμενών της και στη δημιουργία μιας ζωντανής και ενδιαφέρουσας κοινότητας. Ένας ψυχολόγος σε γηροκομείο έχει ως κύριο μέλημα το να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ιδιαίτερες ανάγκες καθενός από τους φιλοξενούμενους. Να στηρίζει και να συμβουλεύει κάθε έναν ξεχωριστά. Εξάλλου, όσο καλύτερη είναι η ψυχολογική κατάσταση των φιλοξενούμενων, τόσο πιο εύκολη καθίσταται και η συμβίωσή τους με τους συνομήλικούς τους.

Φυσικά, λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας και τους συγγενείς των ανθρώπων που φιλοξενούμε. Είναι δύσκολο το να πρέπει να αποχωριστούν τους αγαπημένους τους ανθρώπους, ακόμη και αν τους επισκέπτονται συχνά. Οι ψυχολόγοι μας, λοιπόν, φροντίζουν να τους προσφέρουν συμβουλευτική, αλλά και όλη την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται και εκείνοι με τη σειρά τους.