1η Μονάδα

Βίκτωρος Ουγκώ 12, Αθήνα

2η Μονάδα

Αναβρυτής 5, Αθήνα

3η Μονάδα

Δημητρακοπούλου 77, Κουκάκι, Αθήνα

Ώρες Επισκεπτηρίου

11:00-13:00 & 17:00-19:00

Τα στάδια φροντίδας του Alzheimer και της άνοιας

10 Ιουνίου, 2021

 

Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι δεν γνωρίζουμε κάποιον που έχει προσβληθεί από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Είναι η πιο κοινή αιτία της άνοιας. Οι άνθρωποι που έχουν άνοια χάνουν τη μνήμη και την ικανότητα να σκέφτονται.

 

Το Αλτσχάιμερ και άλλοι τύποι άνοιας συμβαίνουν λόγω βλάβης στους νευρώνες του εγκεφάλου που μειώνουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν με άλλους ανθρώπους. Με τον καιρό, ο θάνατος αυτών των νευρώνων επηρεάζει τη μνήμη, τη μάθηση, τη διάθεση, τη συμπεριφορά και τελικά τις φυσικές λειτουργίες, όπως το περπάτημα και η κατάποση.

Ονομαστικά στάδια.

Η άνοια είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να ονομάσει μια ομάδα συμπτωμάτων που επηρεάζουν σοβαρά τις πνευματικές και κοινωνικές ικανότητες να παρεμβαίνουν στην καθημερινή λειτουργία.

Αυτά τα τρία στάδια του Αλτσχάιμερ μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι μπορεί να συμβεί, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτά τα στάδια είναι μόνο τα πρώτα συμπτώματα. Αυτή η ασθένεια θα προχωρήσει με την πάροδο του χρόνου. Κάθε άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει διαφορετικές καταστάσεις με το Αλτσχάιμερ.

Στάδιο 1: Προκλινικό Αλτσχάιμερ

Η νόσος του Αλτσχάιμερ ξεκινά πολύ πριν γίνουν αντιληπτά τα συμπτώματα. Αυτό το αρχικό στάδιο πιθανώς ξεκινά 10-15 χρόνια πριν κάποιος έχει συμπτώματα. Ας υποθέσουμε ότι παρατηρείτε τις γνωστικές ικανότητες του αγαπημένου σας ατόμου που αρχίζουν να γλιστρούν. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι εισέρχονται στο δεύτερο στάδιο της νόσου του Alzheimer.

 Στάδιο 2: Συνηθισμένα λάθη

Τα πρώτα στάδια της νόσου του Alzheimer μπορούν να μοιάζουν με ξεχασμένη ηλικία. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν απώλεια μνήμης όταν πρόκειται για πληροφορίες που συνήθως θυμούνται εύκολα, όπως πληρωμή λογαριασμών, συνομιλίες ή ραντεβού. Ωστόσο, αυτά τα ζητήματα μνήμης γίνονται πιο συχνά. Αυτό θα το παρατηρήσετε προτού το κάνει το αγαπημένο σας πρόσωπο και μπορεί να είστε σε θέση να λάβετε τη θεραπεία νωρίτερα για να επιβραδύνετε την εξέλιξη.

Στάδιο 3: Δυσκολίες στην ορατή μνήμη

Αυτό το στάδιο θα σας δείξει αισθητές αλλαγές για πολλούς και θα γίνει πιο δύσκολο να κατηγορήσετε την ηλικία. Αυτό το ήπιο στάδιο άνοιας είναι όταν σχεδόν όλοι διαγιγνώσκονται επειδή αυτό συμβαίνει όταν η καθημερινή ρουτίνα ενός ατόμου επηρεάζεται.

 Βρείτε την καλύτερη ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

 Η ΜΦΗ Άγιος Στυλιανός παρέχει αξιόπιστη βοήθεια και χορήγηση φαρμάκων για ηλικιωμένους σε ολη την Αθήνα. Η φροντίδα κάποιου με Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι δύσκολη. σωματικά, οικονομικά και συναισθηματικά. Στην ΜΦΗ Άγιος Στυλιανός, η καλή φροντίδα των αγαπημένων μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η ομάδα φροντίδας μας διαθέτει εξειδικευμένη εκπαίδευση και εμπειρία στην παροχή του σωστού επιπέδου ατομικής φροντίδας και υποστήριξης, ειδικά στα αγαπημένα μας πρόσωπα που επηρεάζονται από τη νόσο του Alzhemers και την Άνοια. Οι εξειδικευμένοι νοσηλευτές μας κάνουν πιο πάνω και πέρα από τα καθηκοντα τους ​​για να εγγυηθούν την υγεία και την ευεξία του αγαπημένου σας προσώπου.

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ